Оваа Политика за заштита на личните податоци ги опишува видовите на лични податоци кои се зачувуваат во www.zashtitnaoprema.mk и начинот на кој истите се користат.
Оваа политика за заштита на личните податоци се однесува само на веб-страница www.zashtitnaoprema.mk . Доколку преку веб-страницата на www.zashtitnaoprema.mk е обезбеден линк до други веб-страници, Ве информираме дека не преземаме одговорност во однос на заштитата на личните податоци која ја обезбедуваат тие веб-страници.
Со самиот пристап и регистрација како купувач на веб страницата на www.zashtitnaoprema.mk изјавувате дека сте запознаени и сте согласни со содржината на нашата Политика за заштита на личните податоци.


Видови на лични податоци кои ги собираме


Собирањето на личните податоци се врши во согласност со постоечката законска регулатива во Република Северна Македонија.
Во информациите кои ги собираме спаѓаат: име и презиме, е-маил адреса, адреса на доставување на нарачката и телефон за контакт.
Во секој момент може да извршите промена, ажурирање или корекција на Вашите неточни лични податоци и информации.
Ние не собираме никакви информации од финансиска природа, како број на картичка и/или број на банкарска сметка. Податоците околу кредитната картичка и банкарската сметка ќе бидат чувани и користени исклучиво од страна на Комерцијална банка АД Скопје со цел наплата на производите/нарачките преку извршување на  трансакцијата. Трансакцијата при наплаќање на производот е пренасочена и се процесира преку порталот за наплата од кредитни картички на Комерцијална банка АД Скопје. Порталот користи современа заштита на податоците и сите процеси се одвиваат преку сигурна конекција со банката.

Малолетни лица не смеат да даваат лични податоци без одобрение од нивните родители или старатели и се обврзуваме дека нема намерно да собираме или користиме податоци од малолетни лица. Ги преземаме сите заштитни мерки за заштита на личните податоци на купувачите со цел да се минимизира ризикот од неовластен пристап и злоупотреба на истите.

Пораки доставени преку е-пошта и коментари 

Кога ја посетувате нашата веб-страница и се најавувате, или пак оставате коментар, може да побараме да го оставите Вашето име, презиме, компанија, телефон, е-пошта и адреса. Собраните информации ги користиме за да одговориме соодветно на Вашите индивидуални потреби и за да Ви обезбедиме ефективна услуга и поддршка. На сите Ваши пораки или прашања пристигнати по е-пошта ќе Ви одговориме на истата електронска адреса. Електронската адреса нема да се користи за ниту една друга цел, освен за одговор на Вашето барање. 

Откривање на податоците
www.zashtitnaoprema.mk го задржува правото на откривање на Вашите лични податоци во случаи кога тоа се бара по закон или е потребно во водењето на некоја судска постапка, за заштита на нашите бизнис интереси и интересите на нашите корисници. www.zashtitnaoprema.mk ги презема сите потребни технички и организациски мерки за обезбедување на сигурност и тајност на Вашите лични податоци, кои се во согласност со постојните законски прописи од оваа област, со цел да ги заштитиме од неовластен пристап, неовластено откривање, неовластена обработка или злоупотреба. Вашите личните податоци ќе бидат чувани не подолго отколку што е потребно за да се исполнат целите поради кои истите се собрани.

Cookies
Колачињата се користат за подобро разбирање на користењето на апликациите и веб-сајтот од страна на посетителите, како и за оптимизирање на искуството при користење. Колачињата дозволуваат на страната која што ги поставува да се препознаваат корисничките уреди на користење во споредба со претходни најави и посети, со цел да се персонализираат рекламите за поголема релевантност спрема корисниците. Овие информации може да се соберат на сите веб-пребарувачи и на сите уреди (компјутер, лаптоп, паметни телефони, таблети итн.), но маркетинг колачињата не содржат лични податоци за корисниците.
Неопходни колачиња (necessary cookies). Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња веб-страницата не може да функционира исправно. Претпочитани колачиња (Preference cookies). Претпочитаните колачиња ѝ овозможуваат на веб-страницата да ги запомни информациите кои го менуваат начинот на кој таа се однесува или изгледа, како на пример Вашиот претпочитан јазик или регионот во кој се наоѓате.
Проследете ги линковите подолу за корисни информации околу колачињата кај популарните пребарувачи:

Microsoft Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
Mozilla Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Apple Safari:
https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Сигурност на вашиот профил
Вашето корисничко име и лозинка се основа на заштитата на Вашиот профил.
Вашето корисничко име и лозинка се единствени и не треба да ги откривате на трети лица.
При креирање на Вашата лозинка Ви препорачуваме да користите комбинација од броеви, букви и специјални знаци.
Доколку се посомневате дека Вашата лозинка е компромитирана и дека постои можност за злоупотреба, Ви препорачуваме веднаш да нѐ известите и да извршите промена на лозинката.

Ослободување од одговорност

Оваа политика за приватност се однесува само на информациите кои се објавени на нашата веб-страница. 

Промени во Политиката за заштита на личните податоци

www.zashtitnaoprema.mk го задржува правото на вршење измени на Политиката за заштита на личните податоци. Доколку извршиме одредени промени на Политиката за заштита на личните податоци, истите ќе ги објавиме на оваа веб-страница.

Search for:
X